Damgolf 2017

Damgolfen på måndagar är slut sedan en tid tillbaka. Vi har varit många som har spelat denna säsong. Några nya spelare har kommit under säsongen och det har varit extra roligt.

Måndagen den 4 september spelades finalspelet mellan de sex spelare som samlat på sig mest poäng under säsongen. De som spelade var: Anna Niklasson, Carina Sturesson, Gudrun Bengtsson, Siw Pettersson, Elvira Marquez och Christina Axelsson. Hål 1 till hål 5 spelades och efter varje hål blev en spelare utslagen. Till sist var det bara två spelare kvar. Christina Axelsson var den spelare som stod som slutgiltig segrare. Efter spelets slut avslutade vi med mat och prisutdelning i klubbhuset. Maten bestod av en mycket god smörgåstårta från Café Haack i Broby.

Helgen den 16-17 september samlades åtta damer för en golfweekend i Blekinge med övernattning på Best Western i Karlshamn. Lördagens golf spelades på Boa GK i Olofström och söndagens golf spelades på Karlshamns GK i Mörrum.

Vill också passa på att tacka alla som deltagit under året. Hoppas att vi ses till nästa säsong och att vi blir ännu fler ”damer” som kommer till vårt måndagsspel.

Damkommittén


Måndagsgolfen spelas över 9 eller 13 hål efter särskilt spelschema. Singeltävlingar och plojtävlingar enligt ett rullande schema.

Principen är att alla ska ha spelat med alla när säsongen är slut.

20 kronor gången (prispengar).

Vid måndagstävlingar får varje deltagare 2 poäng samt poäng efter tävlingsresultat. Dessa räknas ihop till prisutdelning vid säsongsavslutningen. Score-kort skrivs varje gång.

Eclectic
Spelas över hela säsongen och får spelas alla dagar.
Spelas över 18 hål.
Säsongsavgift 100 kronor (prispengar).

Birdies
Gör du en birdie på något hål. Ta en pappersfågel som finns i omklädningsrummet. Skriv ditt namn, datum och vilket hål du gjorde en birdie på. Häng upp fågeln i trädet. Prisbollar delas ut vid avslutningen

Så här spelas:

Slaggolf: Du har fem extra slag på varje hål. Räkna samman dina slag och dra ifrån så du får ”nettoslag”.

Norsk golf: Du slår dina slag som vanligt. Du kastar bollen en gång på varje hål som inte räknas. Du väljer själv när du vill kasta bollen.

Flaggtävling: Varje spelare har en egen flagga. När du använt dina slag enligt ditt handicap markerar du med din flagga. Då har du spelat färdigt. Man måste håla ur på alla hål.

Runesome: Alla i bollen slår sina slag. På 1:a till 4:e hålet räknas ett resultat. På 5:e till 8:e hålet räknas två resultat. På 9:e till 13:e hålet räknas alla tre resultaten.

Röda bollen: En röd boll till varje tre-boll. Den skall helst vara i spel hela ”rundan”. Man turas om att spela på den röda bollen (ett hål åt gången). Den med lägst handicap börjar spela på den röda bollen, på 1:a hålet. Därefter blir det den med näst lägst handicap som spelar med den röda bollen på 2:a hålet osv. När man inte spelar på den röda bollen, spelar man sin egen boll.

Vi ses!
2017-års Damkommitté

X